Om Skjermtastatur

Når du surfer på nettet, må du ofte oppgi personlige data eller brukernavn og passord. Det kan for eksempel være nødvendig når du registrerer deg for kontoer på nettsteder eller bruker netthandel eller nettbank.

Det er fare for at disse personlige dataene blir fanget opp ved bruk av keyloggere, det vil si programmer som registrerer tastetrykk. Verktøyet Skjermtastatur forhindrer oppfanging av data via tastaturet.

Mange programmer som er klassifisert som spionprogrammer, kan ta skjermbilder og automatisk sende disse til en inntrenger, som vil analysere dem og stjele brukerens personlige data. Skjermtastatur beskytter personlige data som skrives inn, mot oppfangingsforsøk ved hjelp av skjermbilder.

Skjermtastatur har følgende funksjoner:

Bruk av Skjermtastatur har følgende begrensninger: